Het coronavirus: hoe gaat Cedin daarmee om?

 

Via deze pagina brengen wij je op de hoogte van de maatregelen die Cedin neemt met betrekking tot het coronavirus.

Update: maandag 25 januari 2021.

De gezondheid van kinderen, hun ouders, hun leerkrachten, onze medewerkers en de samenleving staat voorop. Om de verspreiding van het coronavirus te beperken houden wij ons aan alle geldende richtlijnen van het RIVM. Dat houdt in dat wij tijdens de lockdown (van 15 december 2020 tot en met in ieder geval 9 februari 2021) zoveel mogelijk vanuit huis werken.

 

Onderwijsadvies

Ondanks dat onze adviseurs tijdens de lockdown geen scholen bezoeken, kan onze dienstverlening online doorgaan. Wij bieden verschillende alternatieven voor fysieke bijeenkomsten:

  • Live trainingen vinden plaats in ons virtuele klaslokaal.
  • Wij kunnen e-learingmodules aanbieden via de online Cedin Academie.
  • Begeleiding kan plaatsvinden via beeldbellen, bijvoorbeeld via Teams.

 

Reeds gemaakte afspraken

Onze adviseurs nemen contact op met de scholen waar zij tijdens de lockdown afspraken hebben gepland. Samen bespreken jullie de alternatieven voor de fysieke dienstverlening.

 

 

Dyslexie: onderzoek en behandeling

Dyslexiebehandelingen worden online voortgezet.

Dyslexieonderzoeken worden op één van onze zorgpraktijken afgenomen. Hierbij plaatsen wij een doorzichtig scherm tussen het kind en de medewerker van Cedin.  

 

Reeds geplande dyslexiebehandelingen

De behandelaar van het kind maakt afspraken met ouder(s) over de reeds geplande dyslexiebehandeling.

 

Aanmelden voor dyslexieonderzoek

Ook tijdens de lockdown kunnen kinderen worden aangemeld voor dyslexiezorg. Twijfel niet om dit te doen, wij hebben voldoende mogelijkheden deze zorg op te pakken.

 

 

Jeugdhulp: onderzoek en behandeling

Behandeling en begeleiding zal zoveel mogelijk online of telefonisch plaatsvinden. Waar nodig kiezen wij ervoor om toch fysiek af te spreken. 

Onderzoeken worden op één van onze zorgpraktijken afgenomen. Hierbij plaatsen wij een doorzichtig scherm tussen het kind en de medewerker van Cedin.  

 

Reeds geplande afspraken

De behandelaar van het kind maakt afspraken met ouder(s) over de geplande behandelingen.

 

Aanmelden voor jeugdhulp

Ook tijdens de lockdown kunnen kinderen worden aangemeld voor jeugdhulp. Twijfel niet om dit te doen, wij hebben voldoende mogelijkheden deze zorg op te pakken.

 

 

Leerlingzorg: onderzoek en behandeling

Diagnostiek voor leerlingzorg kan gewoon doorgaan op één van onze praktijken.Hierbij plaatsen wij een doorzichtig scherm tussen het kind en de medewerker van Cedin.

Behandeling en begeleiding zal zoveel mogelijk online (of telefonisch) plaatsvinden. 

 

Aanmelden voor leerlingzorg

Ook tijdens de lockdown kunnen kinderen worden aangemeld voor leerlingzorg. Twijfel niet om dit te doen, wij hebben voldoende mogelijkheden deze zorg op te pakken.

 

Contact

Heb je vragen over jouw afspraken in de komende periode, neem dan contact met ons op. Dit kan via de adviseur of behandelaar waarmee je een afspraak hebt. Je kunt ook of via ons algemene telefoonnummer: 088 0200 300.

Copyright Stichting Cedin 2021

Cedin, Lavendelheide 21, 9202 PD DRACHTEN | tel. 088 0200 300 | e-mail: info@cedin.nl